1/4/08

Πρόσθεσα μια κιθάρα στο προφίλ μου, αλλά καλύτερος άνθρωπος δεν έγινα..

Ο μικρός Θάνος ανακαλύπτει τον κόσμο από την αρχή(πάλι)..

Λένε πως ένα από τα βασικά συμπτώματα της σχιζοφρένειας είναι η σύνδεση φαινομενικά εντελώς άσχετων πραγμάτων-καταστάσεων μεταξύ τους. Η εκδοχή αυτή μόνο αποδεκτη δεν μπορεί να είναι απο μέρους μου. Δείτε τα λίνκς του ιστολογίου και θα καταλάβετε τι εννοώ. Επίσης, μια τέτοια άποψη, θα υπέβαλλε σε πνευματικό και κοινωνικό εγκλεισμό ανθρώπους όπως ο Μανώλης Ρασούλης. Προφανώς και δεν αγαπάμε λοιπόν όσους υποστηρίζουν την παραπάνω θέση.

Πήγε ο Σταθάκης Θεσσαλονίκη και μου έκανε δώρο ένα βιβλίο. Τα στοιχεία του:


Τι είδε ο Βουκεφάλας
15 χρόνια Σαλονίκη





Συγγραφέας: Ρασούλης Μανώλης
Εκδότης: Ιανός
Σειρά: Μικρός Ιανός
ISBN: 960-7827-25-2
Έτος έκδοσης: 2005

Δεν ξέρω πώς και αν μπορεί κανείς να κρίνει αποτελεσματικά τέτοιου είδους και ύφους έργα. Η αίσθηση που μου άφησε η ανάγνωσή του ήταν ωραία πάντως. Το βιβλίο διαβάζεται άνετα σε λιγότερο από μιάμιση ώρα, για τους focused και εξοικειωμένους αναγνώστες και παρατηρητές του Μανώλη Ρασούλη. Οι υπόλοιποι, μετά από μια βόλτα από το πιο γκαγκάν site στο γκλόμπαλ βίλαντζ, άλλα και το "Ειρήνη Ημίν" θα φτάσουν εύκολα στο ίδιο επίπεδο.
Άμεσος, εικονοπλαστικός, σαρκαστικός, πικραμένος αλλά αδιόρθωτος αισιόδοξος, ο Ρασούλης περιγράφει αυτό που αναφέρεται ως υπότιτλος του βιβλίου, δηλαδή "15 χρόνια Σαλονίκη".

Για να μην πλατειάσω κι άλλο, κλείνω εδώ, προτείνοντας το βιβλίο σε όποιον έχει περιέργεια να ανακαλύψει και τον πεζό λόγο του συγκεκριμένου δημιουργού. Παράλληλα, το βιβλίο είναι διαθέσιμο προς δανεισμό σε όποιον το επιθυμεί. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου..


Υ.Γ.: Κάνουμε και βιβλιοπροτάσεις πλέον!